thivoedone pootjeHome   thivoedone pootjeCattery  thivoedone pootjeMannen   thivoedone pootjeDames   thivoedone pootjeAlles over Kittens  thivoedone pootjeRegenboog  thivoedone pootjeInformatie   thivoedone pootjeGastenboek  thivoedone pootje Contact   thivoedone pootjeHerplaatsers thivoedone streep

 

Hoe fok ik mijn eerste nest

Lid worden

Allereerst wordt u lid van de stamboekvoerende vereniging Neocat  of een andere vereniging.  U meldt zich aan bij de ledenadministratie.  Van Neocat ontvangt u na aanmelding een betalingsopdracht en daarna  krijgt u een dik Infomagazine (ruim 100 pagina’s)thuis gestuurd . Hierin bevindt zich o.a. een formulier voor het aanvragen van een catterynaam.


Catterynaam

De door u gekozen naam wordt getoetst door de CCR (Centrale Cattery Registratie). De naam mag nl. niet al bestaan of teveel lijken op een bestaande catterynaam. Daarom vragen wij u ook meerdere (reserve)namen op te geven.
Wij raden u ten zeerste aan ook lid te worden van de rasclub voor uw ras. Op deze manier verkrijgt u relevante en actuele informatie over uw ras.


Is de poes geschikt voor de fok?

Ook raden wij u aan uw poes te laten beoordelen op een show of bijv. een rasclubmiddag. De keurmeester kan u dan vertellen of uw poes überhaupt wel geschikt is voor de fok, of dat u haar beter gewoon als geliefd huisdier kunt blijven koesteren.


Dekkater

Als u bericht hebt ontvangen dat uw catterynaam geaccepteerd is, gaat u op zoek naar een geschikte dekkater voor uw poes. Ook hierbij kan de bovengenoemde rasclub u helpen. U stuurt de stamboom van uw poes op naar de dekkatereigenaar zodat bekeken kan worden of de combinatie wenselijk is. U maakt dan een afspraak met de katereigenaar om de kater en zijn huisvesting te bekijken.


Testen en gezondheid

Als dit in orde is, laat u uw poes testen op FIV en FeLV. Dat kan bij uw eigen dierenarts. Tegenwoordig is het ook nodig dat ze getest moeten worden via DNA en Witte katten moeten tevens op doofheid getest worden (BAER-test). Dat gebeurt door een specialist. Ook voor aanvullende testen (HCM, PKD echo, etc.) moet u naar een specialist. Hier vindt u een lijst. Het kan ook nodig zijn de bloedgroep van uw poes te weten. Daarvoor moet uw dierenarts 1-2 ml EDTA bloed afnemen en opsturen naar de EVL in Woerden of van Hearingen in Wageningen   U zorgt er tevens voor dat de poes een recente inenting heeft en ontwormd is.


Wat kost een eerste nest?

De lijst hieronder kunt u als checklist gebruiken om te zien of u niets vergeten hebt. Tevens hebt u dan een indruk van de kosten die gemoeid zijn met het fokken van een nestje, zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Een eerste nest zal u al veel geld kosten als alles goed gaat. Moet er een keizersnede plaatsvinden (prijs varieert van 175 tot 325 euro) of krijgt u ziekte onder uw kittens dan lopen de kosten uiteraard nog veel hoger op.

Als u ook de aanschaf van de poes (€ 1850 of meer) er nog bijtelt, dan moet u dus zeker rekenen op meer dan €4500!  voor een nest van 5 kittens Onderstaande prijzen zijn bij benadering, Ze kunnen afwijken. kijk voor een gemiddelde uit leg van een kosten plaatje van een nest bij thivoedone pootje   Prijskitten

thivoedone streep

Voor het kopiëren en/of gebruiken is uitdrukkelijke toestemming nodig. Je kunt hiervoor contact opnemen met de cattery.

Alle bestanden (foto's, plaatjes, logo's etc.) die op deze site vermeld staan, zijn tenzij anders vermeld- eigendom van cattery Thivoedone

copyright© 2004 webdesign Netty Schipper   thivoedone@hotmail.com